/ Bouwfamilie

Mijn vader Jan heeft zijn hele leven als allround timmerman gewerkt en heeft ook betontechnologie gestudeerd. Ik kan mij goed herinneren hoe hij iedere dag vroeg opstond om met een bestelbus vol gereedschap naar een bouwplaats te rijden en na een lange dag hard werken weer thuis te komen. Heel levendig herinner ik mij hoe mijn vader in zijn vrije tijd meubels maakte en allerlei reparaties verrichtte.

Ik heb van mijn vader de liefde voor de bouw meegekregen. Zonder hem zou ik geen civiele techniek (weg- en waterbouwkunde) hebben gestudeerd. En ook heb ik zijn werkethos overgenomen. Hoewel hij eerst minder blij was dat ik na die studie ook rechten ben gaan studeren, is hij daar later gelukkig op teruggekomen en trots op mijn werk.

Een oom van mij is zijn eigen schilder- en onderhoudsbedrijf begonnen, dat door zijn zonen is overgenomen. Na verschillende overnames is het bedrijf gegroeid met een grote bouwtak en werken er inmiddels meer dan 200 man.

Veel neven en ooms hebben civiele techniek gestudeerd en over de hele wereld gewerkt aan grote bouw- en baggerprojecten. Peter is trots op zijn bouwfamilie die van aanpakken houdt.